WAAROM GOOGLE  ANALYTICS?

Meten = Weten, een oud gezegde dat veel mensen gebruiken. Maar voor ons houdt het hier niet bij op. Meten = Weten, maar Analyseren = Kennis. En Kennis = Conversie en die conversie levert business op. Dat willen we toch allemaal? Maar zoals aangegeven begint dit dus allemaal bij meten en dat is waarom je Google Analytics in combinatie met Google Tag Manager kan gebruiken. Met deze handige tools krijg je namelijk inzicht in het online gedrag van je bezoeker op je website.

GOOGLE ANALYTICS 4 (GA4)

Een nieuw tijdperk is aangebroken voor wat betreft het meten van gegevens, namelijk Google Analytics 4 (GA4). Google is hiermee helemaal opnieuw begonnen met het bekijken en beoordelen van een bezoeker. Wat doet een bezoeker op een website, via welke apparaat (mobiel, tablet, notebook, desktop, app) bezoekt de bezoeker de website en kun je doelgroepen combineren en ontdekken? Slechts een paar zaken die nieuw zijn in GA4.

Mocht je al een Google Analytics account hebben, dan adviseren we om nu alvast een 'schaduw' account te installeren. Deze loopt dan gewoon naast het huidige Google Analytics en kan alvast data gaan verzamelen. Op die manier wordt de overstap makkelijker wanneer je je wilt gaan verdiepen in GA4.

AANBIEDING VLINC

Voor slechts €99 voert ons 'broertje' Vlinc een uitgebreide installatie uit naar GA4 en pakken zij de volgende zaken voor je aan:

 • Schaduw account maken voor GA4
 • Uitsluiten van eigen IP-adres(sen) om 'vervuiling' van je data te voorkomen
 • Inzicht maken in gebeurtenissen op de website, zoals:
  - aantal downloads
  - klik op telefoon/email adres
  - ingevulde formulieren
 • Inzicht maken in YouTube video’s op de website (indien aanwezig)
 • Koppelen Google Search Console (indien aanwezig)
 • Koppelen Google Ads (indien aanwezig)

WERKWIJZE

Via het onderstaande formulier geef je aan gebruik te willen maken van de aanbieding. Vlinc stuurt je vervolgens een document toe met daarin instructies om toegang te geven tot Google Tag Manager, Google Analytics, Google Ads & Google Search Console. Dit is heel eenvoudig te doen via een stap-voor-stap instructie.

De kleine lettertjes: 

 • Deze aanbieding is geldig per taalversie en per domein. Heeft je website bijvoorbeeld 2 talen, dan betaal je 2x €99.
 • Er moet een Google Tag Manager account aanwezig zijn, mocht je hier nog niet over beschikken, dan maken we deze voor je aan.
 • De factuur van €99 exclusief BTW (per taal/domein) ontvang je gewoon via Heibel. Het verrekenen houden we 'binnen de familie'. ;-)

Neem contact op

KOFFIE

Even kennismaken of bijpraten? De koffie staat klaar! Je vindt ons midden in Surhuisterveen. Een digitale kennismaking kan natuurlijk ook.

De kolk 8, 9231 CW Surhuisterveen

T: 085-2737954
E: info@heibel.nl 

Plan een afspraak in

SERVICEDESK

Heb je een vraag over het gebruik van je website, webshop of andere online product? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

T: 085-2737954
E: service@heibel.nl

Kennisbank