IS MODX HET BESTE ALTERNATIEF VOOR WORDPRESS?

Voor veel personen is het een voor de hand liggende keuze om voor het bouwen van een website het programma WordPress te kiezen. Alleen omdat dit het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) is. Echter zijn er bij het kiezen van een alternatief platform zoals MODX veel duidelijke voordelen.

MODX biedt een unieke en zeer aanpasbare ontwikkelervaring. Daarnaast bieden de basisprincipes met betrekking tot de flexibiliteit en vrijheid in MODX een soort speeltuin voor innovatieve developers en creatieve eindgebruikers. Deze eindgebruikers, oftewel onze klanten kunnen de stijl van een pagina helemaal aanpassen hoe zij het willen.

In dit blog lees je meer over MODX en waarom je dit CMS moet overwegen in vergelijking met andere systemen. Ook vertellen we je waarom of het MODX een alternatief is voor WordPress.

WAT IS MODX?

MODX is een krachtig CMS dat vergelijkbaar is met Joomla! en Drupal. Het kan worden gebruikt om allerlei verschillende soorten websites te maken.

In tegenstelling tot WordPress is MODX ontworpen voor personen met meer geavanceerde vaardigheden op het gebied van webontwikkeling. WordPress is juist een programma wat veel wordt gebruikt door minder technische gebruikers. Omdat dit systeem heel soepel in elkaar zit, lijken websites veel meer op elkaar dit omdat ze allemaal hetzelfde raamwerk gebruiken.

MODX biedt juist veel meer mogelijkheden aan personen die een unieke website willen. Dit kan uiteraard door de ontwikkelaars klaargezet worden en door de eindgebruikers gekozen worden.

In WordPress staan veel kant-en-klare sjablonen zoals menu’s, widgets en andere functies die je in een vooraf gedefinieerde thema kunt invoegen. MODX biedt juist de kans deze verschillende functies zelf te ontwikkelen en biedr daardoor meer creatieve vrijheid. MODX geeft hierbij de kans van jouw website een unieke website te maken.

WAAROM HET MODX CMS?

MODX BIEDT HOGE PRESTATIES

Dit betekent dat de websites die in MODX gemaakt zijn goed scoren in Google, doordat je alles volledig volgens de richtlijnen van Google kan aanpassen. Je hebt geen beperkingen en je bent zelf helemaal 'in control'! Alle pagina’s worden snel geladen, zodat de gebruikers jouw website niet wegklikken. Het bouncepercentage wordt hier ook nog lager van. Als dit percentage hoog is dan kan dat negatieve effecten hebben op je zoekresultaten.
Bovendien heb je de volledige controle over de back-end manager en word je niet belast door externe thema's of plug-ins. In plaats daarvan bevat MODX skins die snel en gemakkelijk te gebruiken zijn.

MODX MAAKT MAATWERK EENVOUDIGER

MODX is vriendelijk voor ontwikkelaars. Dit betekent dat het platform makkelijk kan worden aangepast door de twee meest voorkomende codeertalen (HTML5 en CSS3). Dit maakt het gemakkelijk om zelf een website te bouwen en aan te passen als eindgebruiker. Dit betekent ook dat je niet vastzit aan een bepaald raamwerk, zoals in WordPress. Je kan in MODX je website aanpassen aan alle behoeften van je merk. Als eindgebruiker kan je dus heel gemakkelijk alles aanpassen in MODX.

MODX IS ZOEKMACHINEVRIENDELIJK

Alle websites moeten geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. MODX helpt hierbij door gebruik te maken van een eenvoudige code architectuur. Google en andere zoekmachines kunnen de website gemakkelijk indexeren, omdat de HTML van MODX geoptimaliseerd is voor crawlers. Dit kan ook een aanzienlijke impact hebben op het aantal bezoekers van je website, in een positieve zin uiteraard!
Metatags kunnen worden gebruikt om de inhoud van de website nauwkeuriger te lezen en de waarde te verbeteren. Dit is erg gemakkelijk in te stellen als je website in MODX is gebouwd.

MODX HEEFT VERSCHILLENDE FRONT-END EXTENTIES

Hoewel MODX gericht is op gebruikers die hun eigen code willen schrijven, is het mogelijk om een visuele ervaring te creëren. Verschillende plugins zorgen ervoor dat de voorkant van de website naar alle behoeften ontworpen kan worden.

DE MODX COMMUNITY STEUNT JE!

MODX wordt ondersteund door een uitgebreide, internationale community. Dit biedt verschillende mogelijkheden om ondersteuning te zoeken als je problemen tegenkomt. Via het actieve MODX Forum vind je professionals van alle niveaus die je overal mee willen helpen. Bovendien is MODX goed gedocumenteerd. Er zijn een aantal boeken en video's om je te helpen het platform te leren kennen.

MODX VS. WORDPRESS

Het grootste verschil tussen deze twee platformen is toch de creatieve vrijheid. WordPress biedt een groot aanbod met verschillende lay-outs voor een website. Dit betekent dat je website heel eenvoudig te maken is, maar nooit echt uniek zal zijn. Terwijl MODX aan alle behoeften van een merk kan voldoen.

Toch zitten er meer voordelen aan MODX welk misschien juist wel nadelen van WordPress kunnen zijn. Wij vinden MODX een heel goed alternatief voor WordPress. Een migratie van een WordPress site waar MODX is ook mogelijk, bijvoorbeeld wanneer verschillende plugins na een update niet meer goed werken. Dit kan ervoor zorgen dat je website ook na een update niet meer werkt, waardoor je veel geld kwijt bent als je dit wil oplossen. MODX is dan ook een prima vervangbare en zeker niet kostbaar.

Ben je nu benieuwd naar meer verschillen of wil je graag alle opties weten van een MODX website? Neem contact met ons op.

KOFFIE

Even kennismaken of bijpraten? De koffie staat klaar! Je vindt ons midden in Surhuisterveen. Een digitale kennismaking kan natuurlijk ook.

Nije jirden 3, 9231 KT Surhuisterveen

T: 085-2737954
E: info@heibel.nl 

Plan een afspraak in

SERVICEDESK

Heb je een vraag over het gebruik van je website, webshop of andere online product? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

T: 085-2737954
E: service@heibel.nl

Kennisbank