MODX, DE BESTE BEVEILIGING EN SEO VOOR JOUW WEBSITE 

Onze Italiaanse MODX-collega's van het bureau Bizen hebben een vergelijkend artikel tussen het MODX CMS en WordPress geschreven. In dit gastblog vertellen ze over de belangrijkste voordelen van MODX, het systeem dat ook Heibel dagelijks gebruikt.

WAT IS MODX?

MODX is een CMS (Content Management Systeem), oftewel een online applicatie waarmee je de inhoud van je website kunt beheren. MODX staat het meeste bekend als een concurrent van WordPress. Hieronder zullen we proberen de belangrijkste redenen te verzamelen waarom we zo dol zijn op dit CMS.

DE VEILIGHEID VAN MODX

MODX is een van de veiligste CMS-platforms. CVE Details, een site die software kwetsbaarheden verzamelt, toont dit aan:

Door de jaren heen heeft MODX in totaal 31 kwetsbaarheden getoond, waarvan er geen als ernstig wordt beschouwd. WordPress heeft bijvoorbeeld 294 kwetsbaarheden getoond, waarvan er 10 ernstig zijn.
Voor de goede orde mogen we zeker de grotere verspreiding van WordPress niet vergeten, maar het is een feit dat MODX is ontwikkeld met veiligheid als primair doel voor ogen. De hele kern is ontwikkeld met een infrastructuur gericht op het verdoezelen van de meest gevoelige bestanden en dit biedt in het algemeen meer aandacht voor cyberveiligheid.

Bij Bizen hebben ze gebruik gemaakt van deze basisfuncties en de functionaliteit uitgebreid door modules en configuraties te integreren, zoals:

  • Kwetsbare mappen en bestanden om het technisch onmogelijk maken deze aan te vallen
  • Verschillende toegangsniveaus tot het controlepaneel om menselijke fouten te minimaliseren
  • Een geavanceerd WAF-systeem (Web Application Firewall), dat op kwetsbaarheden anticipeert en verdachte aanvallen of activiteiten identificeert
  • Websites "onbegaanbaar" en geïsoleerd maken: een site mag de beveiliging van andere sites die in dezelfde infrastructuur worden gehost niet in gevaar brengen.

DE PRESENTATIE VAN MODX

De prestaties van een website zijn de afgelopen jaren een belangrijk onderwerp geworden. Google voert bijvoorbeeld bewustmakingscampagnes uit die websites bestraffen welke niet snel reageren. MODX helpt ons om websites te ontwikkelen die goed werk verrichten dankzij technische kenmerken zoals:

een geavanceerd caching-systeem voor pagina's, afbeeldingen maar ook zoekopdrachten naar de database of het delen van sjablonen;
de hele architectuur van de MODX-kern is gericht op snelheid: oproepen naar de database worden tot een minimum beperkt, elk afzonderlijk onderdeel is geprogrammeerd met het doel van efficiëntie.

SEO EN MODX

SEO is een van de basiselementen van het succes van een website en daarom heeft Bizen net als Heibel gekozen voor een CMS dat zou helpen bij het integreren van geavanceerde tools, zoals:

het automatisch genereren van alle fundamentele metatags zoals title (titel) , description (omschrijving) en keywords (trefwoorden);
geautomatiseerde suggesties om SEO specialisten en online marketeers te helpen bij hun optimalisatie activiteiten;
tools om content redirect, sitemap beheer, pagina zichtbaarheid en automatisering te beheren om 404-fouten te voorkomen.
Een recent project waar Bizen veel in heeft geïnvesteerd op het gebied van veiligheid en prestaties is ‘Venetian Art’, waar MODX van fundamenteel belang is gebleken voor het voorkomen van kritieke situaties.

Het is essentieel dat al deze systemen perfect met elkaar communiceren, omdat dit geen invloed mag hebben op de gebruikerservaring van klanten. Er zijn daarom een reeks modules ontwikkeld die automatisch worden geactiveerd bij het maken of wijzigen van resources.

Het team van Bizen gelooft net als Heibel sterk in open source en in het delen van kennis. MODX zelf is een Open Source-product en daarom worden veel van onze componenten beschikbaar gemaakt voor de community op het Github-platform. Uiteraard gebruikt bureaus zoals Bizen en Heibel ook andere software, welke wordt gekozen op basis van de specifieke behoeften van de klant en de kenmerken van het project.

Ben jij benieuwd naar MODX en wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op via info@heibel.nl voor een geheel vrijblijvende presentatie!

KOFFIE

Even kennismaken of bijpraten? De koffie staat klaar! Je vindt ons midden in Surhuisterveen. Een digitale kennismaking kan natuurlijk ook.

Nije jirden 3, 9231 KT Surhuisterveen

T: 085-2737954
E: info@heibel.nl 

Plan een afspraak in

SERVICEDESK

Heb je een vraag over het gebruik van je website, webshop of andere online product? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

T: 085-2737954
E: service@heibel.nl

Kennisbank