WAT IS EEN CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM (CMS)?

Als je op zoek bent naar een nieuwe website kom je de afkorting CMS vaak tegen. Simpel gezegd is dit het systeem waarmee je eenvoudig een website bouwt en onderhoud. Wat je met een CMS kunt en wat dit voor jou betekend vertellen we je allemaal in het onderstaande blog!

 

CMS in het kort

CMS is de afkorting van Content Management Systeem. Dit is een online systeem waarmee je een website bouwt en je eenvoudig de inhoud van je website kan beheren. Je hebt bij het CMS geen HTML kennis (een programmeertaal die wordt gebruikt voor het schrijven van tekst op een webpagina) nodig. Je maakt namelijk de pagina in een soort online applicatie die al je ingegeven content goed op de website zal plaatsen als je deze publiceert. Bij Heibel werken we met een simpel en sterk CMS, namelijk MODX.

VOORDELEN VAN DE CMS SOFTWARE 

Er is verschillende CMS software. Wij werken met het MODX CMS, omdat dit systeem verschillende voordelen biedt. De kans op fouten en problemen is erg beperkt, omdat de volledige architectuur van MODX is gebaseerd op de veiligheid van data. Dit betekent dat het CMS zeer veilig en minder gevoelig is voor hackers. Ook is het programma ideaal voor zoekmachineoptimalisatie. Je hebt 100% controle over de output, er bestaan sterke plugins (een softwarepakket dat functionaliteiten aan je MODX website toevoegt) in MODX en je kan ook nog duidelijke instructies meegeven (aan Google) waar de content is ingevoerd.

Hoe werkt een CMS?

MODX vereenvoudigt het onderhouden van een website, doordat het mogelijk is om een webpagina aan te maken en aan te passen zonder enige technische kennis. De techniek en het ontwerp van de website staan los van de inhoud van de website. Alle content (tekst, afbeeldingen, video’s) die in aanmerking komt voor verandering of actualisering, kan worden aangepast in het CMS.

Opmaak zoals kleur, lettertypes, grootte, witruimtes etc. worden bij ons ingesteld, zodat na publiceren alles goed wordt vertoond aan de voorkant van je website. Na publiceren wordt, zonder dat je dit ziet, jou content omgezet in code. Bij Heibel stellen we samen met jou vast hoe de opmaak er uit komt te zien. Je hoeft dus geen technische kennis te hebben om je website dus te vullen en het bouwen doen wij voor je.

Wil jij ook het gebruikersgemak van het MODX CMS of kom je er even niet uit? Check dan onze handleidingen of neem contact met ons op! Wij helpen je graag!

KOFFIE

Even kennismaken of bijpraten? De koffie staat klaar! Je vindt ons midden in Surhuisterveen. Een digitale kennismaking kan natuurlijk ook.

Nije jirden 3, 9231 KT Surhuisterveen

T: 085-2737954
E: info@heibel.nl 

Plan een afspraak in

SERVICEDESK

Heb je een vraag over het gebruik van je website, webshop of andere online product? Neem dan contact op met onze Servicedesk.

T: 085-2737954
E: service@heibel.nl

Kennisbank